روز جهانی اهدای خون
چهارده ماه ژوئن برابر بابیست و چهار خردادماه روزجهانی اهدای خون است. «خون سالم برای همه» در نظر گرفته شده است.
مزایای سلامت اهدای خون برای اهدا کنندگان بسیار روشن است و
می تواند موارد متعددی باشد:
سلامت قلب
و عروق: تحقیقات نشان داده است
که، به طور کلی، برخی مردم معمولا بیشتر از میزان مورد نیاز روزانه خود آهن مصرف می
کنند. مصرف آهن بیشتر از حد توصیه شده، تولید رادیکال های آزاد در بدن را بیشتر می
کند. رادیکال های آزاد موجب ایجاد تغییرات سلولی می شود که عملکرد طبیعی سلولها را
مختل کرده و خطر برخی بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی و سرطان را افزایش می دهد.
این مشکل در مردها و خانم های یائسه حادتر است. افرادی که بیش از حد از گوشت قرمز استفاده
می کنند نیز در خطر افزایش میزان آهن در بدن هستند. اما اهدای خون مقداری از این آهن
اضافه را که می تواند موجب تولید رادیکال آزاد در بدن شود، بیرون می برد. در واقع،
تحقیقات نشان داده است که مردهایی که خون اهدا می کنند معمولا کمتر در خطر ابتلا به
بیماری های قلبی قرار دارند. از آنجا که بیماری های قلبی متداولترین علت مرگ در مردان
است، این می تواند یکی از بهترین فواید اهدای خون بر سلامتی آنها باشد.
کاهش خطر
ابتلا به سرطان: کاهش ذخیره آهن اضافه
در بدن می تواند خطر ابتلا به سرطان را نیز کم کند. آهن اضافه همانطور که گفته شد با
خطر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد و افزایش خطر ابتلا به سرطان و پیری در ارتباط
است. اهدای خون طبق تحقیقات انجام شده، از سرطان های کبد، ریه، روده بزرگ و سرطان گلو
پیشگیری می کند.
سوزاندن
کالری: به طور کلی در هر بار اهدای
خون 650 کالری از دست می رود و این یعنی اهدای خون منظم می تواند منجر به از دست دادن
مقادیر قابل توجه وزن شود. البته حفظ سطح آهن مناسب در بدن و توجه به شرایط وزنی اهدا
کنندگان ضروری است.
جریان خون
بهتر: به گفته محققان، اهدای
خون مکرر، جریان خون را بهتر کرده و کمتر سبب تخریب دیواره رگ های خونی و انسداد شریانی
می شود.
نظر دهید